150.000 Bitcoin terug naar Mt. Gox Crediteuren in 10 Dagen; Zal de BTC-prijs dalen?

Na verschillende keren te zijn uitgesteld, zal de gehackte Mt. Gox Bitcoin over 10 dagen, d.w.z. op 15 oktober 2020, eindelijk naar de rechtmatige eigenaars van die BTC worden gestuurd.

De laatste datum van het rehabilitatieplan was juli, vastgesteld in maart van dit jaar door de districtsrechtbank van Tokio.

De in Japan gevestigde Bitcoin-beurs werd gelanceerd in 2010, die 70% van alle bitcoin-transacties wereldwijd beheerde. Voormalig Ripple CTO Jed McCaleb was degene die achter deze beurs zat, maar verkocht deze net na drie maanden aan Mark Karpelés.

Tussen 2011 en 2013 meldde de beurs het verlies van ongeveer 840k BTC, ongeveer 6% van alle toenmalige bitcoin. Het aanvankelijke verlies van fondsen stuurde de prijs van één Bitcoin op de beurs naar slechts één cent. Op het moment van schrijven handelde BTC/USD tegen $10.700.

Het bedrijf kondigde een faillissement aan, en hoewel 650.000 BTC nooit teruggevonden werden, werden 200.000 BTC in feite teruggevonden.

Op een gegeven moment werd Mt. Gox onderzocht door het Amerikaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken, en een voormalige zakenpartner klaagde een contractbreuk aan.

De schuldeisers van Mt. Gox stonden lange tijd met lege handen vanwege het lopende faillissementsproces, totdat een Japanse rechtbank er uiteindelijk een einde aan maakte en de zaak onder de rehabilitatiewet plaatste.

Volatiliteit komt voor Bitcoin?

Na het doorlopen van diverse termijnverlengingen zou de dag eindelijk hier kunnen zijn. Dit heeft een aantal van de marktpartijen die denken dat dit een „catastrofale impact“ op de prijs van BTC zou kunnen hebben, doen rammelen. Volgens een van die deelnemers,

„Als er 150.000 BTC op de markt worden verkocht, zou dat een brutale daling veroorzaken en de angst zou zich snel over de markten verspreiden.“ Dit is omdat de schuldeisers de gelegenheid zullen aangrijpen om de winst op de „meer dan 2.600% ROI vanaf 2014“ te nemen.

Het is echter een zeer reële mogelijkheid dat bitcoin helemaal niet zal reageren. In 2020 zagen we dat MicroStrategy ongeveer 425 miljoen dollar aan BTC opleverde, wat geen enkele invloed had op de prijs van het belangrijkste digitale product.

De afgelopen weken zagen we ook groot nieuws zoals de 281 miljoen dollar kostende KuCoin-hack, CFTC die criminele aanklachten indiende op de populaire crypto-derivatenbeurs BitMEX, en de Amerikaanse president Donald Trump die de coronavirus postie testte met een ‚zilch‘-effect op de prijs van BTC.

Bitcoin is voor veel handelaren bijna saai geworden, met zijn 180-dagen volatiliteit die terugvalt naar een dieptepunt in twee jaar. De digitale activa houden sterk vast aan hun $10.000 mark; in feite heeft Bitcoin’s winnende lijn van het behouden van meer dan $10.000 een nieuwe high van 70 dagen gemaakt. Per gegevensbron in TheBlock,

„De IOMAP toont aan dat meer dan 1,45 miljoen BTC werd aangekocht door 1,76 miljoen adressen tussen 10.427 en 10.736,81 dollar. Dit is naar verwachting (en is) een gebied van sterke steun.“