Japanse crypto-industrie gedijt ondanks de achterstand in de digitale verschuiving

Doet de Japanse crypto-industrie het goed? Tijdens de Covid-19 pandemie verzamelden financiële specialisten in het algemeen cryptografische vormen van geld. De VS en China hebben het primaire stadium ingenomen. Andere landen zoals Japan zijn nu hun eigen CBDC’s aan het opbouwen en proberen verschillende dingen met verschillende soorten transformatie voor de Japanse crypto-industrie.

De Bank of Japan heeft bijvoorbeeld pas laat gemeld dat zij een schot zal wagen in haar eigen CBDC, een computergestuurde yen.

Contante betalingen moeten ook worden bevorderd. Sinds vorig jaar heeft de regering aangedrongen op cashless betalingen en er is enige vooruitgang geboekt. Maar in vergelijking met de Noord-Europese landen, China en de Verenigde Staten is het aandeel van cashless betalingen nog steeds veel te klein.

De bezorgdheid over virale infecties door de behandeling van contant geld is opnieuw een argument voor het bevorderen van cashless betalingen. De COVID-19 pandemie geeft ons des te meer reden om mensen te stimuleren om vanuit huis te werken.

Japanse crypto-industrie bloeit op

De Japan Virtual and Crypto Assets Exchange Association (JVCEA) – een zelf-administratieve vereniging voor de crypto-industrie in Japan – heeft in maart een rapport over het bezit van belangrijke digitale vormen van geld in de natie laattijdig verspreid.

Een week geleden meldde de Bank of Japan dat het verschillende dingen zal gaan proberen met een nationale bank geavanceerd contant geld, of CBDC, om de plausibiliteit ervan te controleren vanuit een gespecialiseerd oogpunt.

De Bank of Japan moet het fiatgeld digitaliseren, maar het is nog niet duidelijk of Japan China, dat net begonnen is met het testen van zijn eigen CBDC, kan inhalen. Dit is de eerste run via de Bank of Japan heeft ontdekt dat het zou beginnen met een proof-of-idea proces met de geautomatiseerde yen, maar de bank is nog niet aan het ontdekken van een plan.

Het aantal bitcoins dat op Japanse beurzen werd opgehangen was 169.376, een stijging van meer dan 11% ten opzichte van de vorige maand. XRP steeg met 6,4% tot 3,2 miljard XRP. Ether steeg met meer dan 5,7% tot 1,14 miljoen ETH. Daarnaast werd de hoeveelheid Bitcoin Cash (BCH), Monacoin (MONA), Litecoin (LTC) en NEM (XEM) in maart nog iets uitgebreid, waardoor de groei van de Japanse crypto-industrie werd vergemakkelijkt.

Japanse financiële specialisten breiden hun cryptobezit uit

Het volume van de Bitcoin-spotwissel was 617,3 miljard yen (ongeveer 5,8 miljard dollar) in maart, meerdere malen meer dan het uitwisselingsvolume van XRP, het op één na meest geruilde digitale geld in die maand.

In maart daalde de bitcoin met meer dan 25%. Het begon de maand bij ongeveer $8.600 dollar maar op 12 maart, bekend als „Zwarte Donderdag“, stortte het al snel in onder $5.000. Bitcoin eindigde de maand op bijna 6.400 dollar.

Men zou kunnen zeggen dat Japanse bitcoin-aanhangers niet terughoudend waren om steeds meer te kopen na de ineenstorting van de Japanse crypto-markt. Het zou ook de situatie kunnen zijn dat Japanse speculanten meer digitale valuta naar de handel stuurden om te verkopen, waarbij het tegendeel het geval was, namelijk dat bitcoin de laatste tijd van Coinbase werd teruggetrokken.