Whale Watch: 68 Nieuwe walvissen treden toe tot het ETH-netwerk, BTC houdt de laagste concentratie van walvissen vast.

Uit de gegevens van de keten blijkt dat tijdens het marktslachtoffer van afgelopen weekend het aantal etherische walvissen aanzienlijk is toegenomen, terwijl de ETH-prijzen met 30% zijn gedaald. Analyses van het databedrijf Santiment laten zien dat er in de afgelopen drie dagen 68 nieuwe walvissen tot het netwerk zijn toegetreden.

Gedurende de laatste drie dagen daalden de prijzen van cryptocurrency aanzienlijk, maar ether (ETH) en een handvol defi tokens kostten wat meer verlies in vergelijking met de laatste drie dagen. In het weekend na het fiasco van de Sushiswap daalden de prijzen van ETH en een aantal ERC20-penningen met 30% in waarde.

De lagere prijzen van ETH hebben geleid tot een koopwoede en volgens de gegevens van Santiment zijn 68 nieuwe walvissen (1.000 tot 10.000 ETH) toegetreden tot het ETH-ecosysteem.

„De distributiekaart van Santiment laat zien dat naarmate het ethereum daalde, er een piek was in het aantal adressen met miljoenen dollars in ETH, in de volksmond bekend als walvissen“, tweette de crypto-aanhanger Ali Martinez op zondag. „Ongeveer 68 nieuwe walvissen met 1K tot 10K ETH hebben zich in de afgelopen drie dagen bij het netwerk aangesloten.“

Op het moment van de publicatie, is de gehele markt van 6.700+ crypto activa net boven de 300 miljard dollar die in de laatste 24 uur 7% in waarde verloren is gegaan. Als we kijken naar de top tien van digitale activa, in termen van marktwaardering, is de concentratie van ETH van grote houders 40% volgens Intotheblock’s onchain metrics.

In tegenstelling tot ETH’s concentratie van grote houders heeft bitcoin (BTC) ongeveer 10%.

De samenstelling van de ETH-houders in de tijd bedraagt vandaag 56%, terwijl de totale tijd die Bitcoin Evolution in handen heeft ongeveer 65% bedraagt. De samenstelling van de houders op basis van de aangehouden tijd is de classificatie van de adressen op basis van hun gewogen gemiddelde aanhoudingsperiode.

Ondertussen heeft tether (USDT) een behoorlijke concentratie van walvissen gelijk aan ethereum bij 40%, maar natuurlijk is de samenstelling van de houders in tijd aangehouden voor USDT veel minder. De LINK-concentratie (Chainlink’s) van walvissen is veel groter en ligt nu op 82%.

De Bitcoin cash (BCH) walvissen op maandag is ongeveer 30% en de samenstelling van de houders op tijd gehouden staat op 93%.

Bitcoinsv (BSV) de vork van BCH heeft vandaag de dag een iets lagere concentratie van walvissen op 28% en de samenstelling van de houders op tijd gehouden is ongeveer 89%.

Litecoin (LTC) heeft een grotere concentratie van grote houders in tegenstelling tot BSV en BCH met 48% vandaag. De samenstelling van de houders op basis van de gehouden tijd is ook voor litecoin 66%.

Ten slotte heeft de tiende marktpositie van cardano (ADA) een concentratie van 33% van de walvissen en de samenstelling van de houders van de ADA-tijd is slechts 37% op maandag.

Uit de gegevens van de top tien blijkt dat BTC het minste aantal walvissen heeft, terwijl Chainlink (LINK) de meeste concentratie van grote houders heeft.